CertifHy kan bli offisielt RFNBO-godkjenningsorgan 

CertifHy, en ledende organisasjon innen hydrogen- og e-fuels-sertifiseringer, har oppnådd et viktig mål: Europakommisjonen har fullført sin tekniske behandling av sertifiseringssystemet EU RFNBO, som nå går videre i prosessen for å bli godkjent. 

12 sep. 2024

CertifHy ønsker å bistå hydrogenprodusenter med å bekrefte at det produserte hydrogenet er i overensstemmelse med EU-reglene.  
 
Dette er en av de første ordningene som har blitt ferdigbehandlet. I tillegg til CertifHy er Europakommisjonens tekniske vurdering av International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) og REDcert også positiv.  
 
Hittil har kommisjonen godkjent totalt 15 sertifiseringsordninger for fornybardirektivet som helhet. 
 
- Dette er gode nyheter som legger til rette for en mer strømlinjeformet og effektiv produksjon av fornybart drivstoff fra ikke-biologisk opprinnelse i EU. Nå er det viktig at vi tar inn fornybardirektivet i norsk rett så fort som mulig, og at de norske aktørene får de verktøyene de trenger til å kunne sertifisere sine produkter i henhold til EUs regelverk, sier Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. 
 
Les mer.  
 

Nå er det viktig at vi tar inn fornybardirektivet i norsk rett så fort som mulig, og at de norske aktørene får de verktøyene de trenger til å kunne sertifisere sine produkter i henhold til EUs regelverk.

Ingebjørg Telnes Wilhelmsen