Foto: Corvus| Overrekkelse av DNV typegodkjenning ved Corvus' stand på SMM Hamburg

Corvus har fått typegodkjenning av DNV 

Corvus’ Pelican brenselcellesystem har fått typegodkjenning av DNV. Systemet er det sikreste brenselcellesystemet på markedet.

16 sep. 2024

Typegodkjenningen fra DNV betyr at Corvus’ Pelican brenselcellesystem tilfredsstiller de strengeste kravene til virkning og sikkerhet i maritim industri.  
 
Olaf Drews, som leder Engines & Pressurized Equipment Maritime i Corvus, sier at dette er et spesielt brenselcellesystem: 
- Pelican er det første brenselcellesystemet som bruker nitrogen for inertering av brenselcellerommet, noe som gjør det spesielt sikkert. Dette er en milepæl, og vi ser frem til det første skipsprosjektet.  
 
Les pressemelding fra Corvus her.   
 

Fakta: Inertering vil si at man tilsetter en inertgass, f.eks. nitrogen, som erstatter atmosfærisk luft. En inertgass reagerer ikke direkte med massen eller produktet.  


Det første systemet er klart til å installeres på “MS Skulebas,” et 35 meter langt fiske- og opplæringsfartøy som eies av Vestland fylkeskommune og opereres av Måløy videregåande skule. Fartøyet har allerede et 1 MWh batterisystem om bord. Etter at Corvus Pelican og hydrogenlagring er installert, vil fartøyet kunne operere utslippsfritt i fire dager.  

En milepæl for utslippsfri shipping  

Corvus’ CEO, Fredrik Witte, sier: 
- Toyotas kompetanse innen brenselcelleutvikling og samarbeidet og erfaringen i prosjektet har vært svært viktig. Dette er en milepæl for utslippsfri shipping.  
 
Pelican bygger på en PEM (Proton Exchange Membrane) brenselcellemodul fra Toyota.  
- En typegodkjenning fra DNV viser at Toyotas brenselcelleteknologi kan overføres til maritim sektor og brukes i avkarbonisering der, sier Thiebault Paquet, Vice President i Toyota Hydrogen Factory Europe.   
 
- Jeg er imponert over innsatsen som er lagt ned. Dette systemet er svært viktig for å ivareta sikkerheten og komme videre med avkarbonisering av maritim sektor, sier Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. 
  
  
 

- Jeg er imponert over innsatsen som er lagt ned. Dette systemet er svært viktig for å ivareta sikkerheten og komme videre med avkarbonisering av maritim sektor.

Ingebjørg Telnes Wilhelmsen