– Jeg vil rette en stor takk til Høvik menighet for at vi fikk tilgang på denne tomten, sa Hyops daglige leder Ulf Hafseld, da hydrogenstasjonen ble åpnet.

 

Daglig leder i Hyop, Ulf Hafseld, er strålende fornøyd med den nye stasjonen.

Den forfalne presteboligen som før stod på tomten ble revet for å gi plass til Hyops nye anlegg, på Høvik i Bærum.

Hydrogenselskapet fikk god hjelp av Kirkevergen i Bærum til å få landet en utbyggingsavtale med Kirkelig fellesråd i Bærum og Akershus fylkeskommune, slik at dette lot seg gjøre.

– Det er ikke lett å finne så godt egnede tomter for en fyllestasjon, som dette. Nå har vi fått satt opp vår viktigste stasjon, helt inntil E18 som er Norges mest trafikkerte vei, sa en strålende fornøyd Ulf Hafseld.

Stor begivenhet for bransjen

Leder av samferdselsutvalget i Akershus, Solveig Schytz åpnet stasjon, fyller fylkeskommunens egen bil, her sammen med Ulf Hafseld og Ola Elvestuen som leder Stortingets energi- og miljøkomité.

I tillegg til representanter fra hydrogenbransjen var også offentlige myndigheter godt representert under åpningsseremonien fredag 15. desember. De ble servert Ulf Hafselds egenbakte H2-pepperkaker og gløgg.

Leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ola Elvestuen, Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog og Solveig Schytz som leder samferdselsutvalget i Akershus holdt taler.

Alle talerne hyllet HYOPs stayerevne og de andre aktørene som bidrar til å løfte fram hydrogen som et godt og fremtidsrettet drivstoff for utslippsfri transport i Norge.

Vil unngå nedetid

Hafseld ønsker at Hyop-stasjonen, med sin grønne fasade, skal bli et positivt element i nærmiljøet på Høvik.

Den nye høykapasitetsstasjonen som er designet fra grunnen av, vil få to komplette linjer med to uavhengige dispenserne som kan fylle bilene med hydrogen. Stasjonen får i tillegg til Akershus fylkeskommune støtte fra det store Hydrogen Mobility Europe-prosjektet som sørger for å rulle ut 29 stasjoner og 1400 kjøretøy over hele Europa - les mer om dette på www.h2me.eu

– Målet vårt er at kundene skal være trygge på at de alltid skal få hydrogen, uten å måtte bekymre seg for om stasjonen er i drift eller ikke, sier Hafseld.

 

Bilder: Steinar Aasen, Kunnskapsbyen Lillestrøm